Tiedotteet15.12.2018: Lehtitoimikunta töppäsi lehden 2018-04 osalta jalostustarkastuslausunnoissa

Aktiiviset lukijat (kiitos!) huomasivat virheitä lehdessä julkaistuissa jalostustarkastuksissa kahden cuvacin osalta:

Snowhite Cowboys Evanescence ja Italo Miss Elycee.

Lehtitoimikunta pahoittelee töppäyksiään.

On hyvä huomata, että virheet tapahtuivat lehteä kokoon nidottaessa - ja erityisesti että alkuperäiset oikeat versiot löytyvät aina yhdistyksen kotisivuilta kohdasta Jalostus --> Jalostustarkastukset - ja tietysti Jalostustoimikunnalta.

Oheisessa pdf-tiedossa ovat ne korjattuina jalostustarkastuslausunnot, joissa oli valitettavasti lehdessä virheitä.


HALLITUKSEN TERVEISET, JOULUKUU 2017

No, kuulkaa, olipas vuosi! 40 vuotta täyttänyt yhdistys otti monia tärkeitä askeleita tänä vuonna. Näin loppuvuodesta muistikuvat

ovat enää välähdyksiä menneestä vuodesta, mitäs siellä tapahtuikaan?

Muistellaanpa:


1) Hankikoira.fi yhteistyössä kasvattajien, Jalostustoimikunnan ja hallituksen kanssa saatiin tehtyä ja se kantoi heti
hedelmää eli pentujen saaminen oikeisiin koteihin helpottui.


2) Jalostustoimikunta urakoi JTO:n ja PEVISA:n päivitykset, JTO:sta keskusteltiin pitkään ja intohimoisesti kesäkokouksessa.


3) Kesäpäivillä oli mukavaa yhteistä toimintaa - ja syötiin hyvin syntymäpäivien kunniaksi!


4) Match showt saatiin järjestetty Alavudella ja Porvoossa, niihin osallistui auttamaan monia hallituksen
ulkopuolisia jäseniä. Oppia saimme tapahtumista, ideoita tuleviin vastaaviin ja yhdistykselle hyvin varoja tuleviin menoihin. Tässä vaiheessa vielä kiitos yli 25 sponsorillemme, joilta tukea tapahtumien järjestämiseen tuli valtavasti, ilman sponsoreitamme emme olisi onnistuneet ja yhdistyksen taloustilanne olisi paljon heikompi.


5) Ystäviä. Vanhoja ja uusia. Paljon. Takaisin yhdistyksen toimintaan palanneita vanhoja ystäviä. Yhdistykseen toimintaan mukaan tulleita uusia ystäviä.


6) Meidän Čuvač -lehdet, joissa hienoja kokeneiden jäsenten haastatteluita ja upeita vanhoja kuvia.


7) Syyspäivät, jossa porukkaa oli paljon mainiossa hengessä viettämässä mukavaa päivää - ja taas syötiin hyvin.
Jalostustoimikunta (Elena ja Kirsi) urakoivat huiman määrän jalostustarkastuksia. Syyskokouksessa keskusteltiin toista tuntia vuoden 2018 tapahtumista ja yhdistyksen tavoitteista!


Ja millainen vuosi onkaan tulossa, eihän tässä malta odottaa... Ensi vuoden tapahtumia, sekä yhdistyksen että jäsenten toisilleen
tarjoamia, ovat:


- Osallistuminen SSKY:n 95-vuotisjuhlanäyttelyyn Lahdessa 18.02.2018, jonka ohessa čuvačit esillä mahdollisimman isosti rotutorilla

- Ystävänpäivätapahtuma Porvoossa (Kennel Haltiavuoren)


- Omistajapäivä Kerkkoon Havulinnassa 14.04.2018

- Čuvač-čäpinät Tuurissa tai Ikaalisissa (Visa Marttila/ Outi Taalikka)


- Match Show (alustavasti länsi-rannikolla)


- Kesäpäivät 08. - 10.06. Hämeessä, sunnuntaina Open Show


- Čuvačien ruskaretki Leville syyskuun alussa (Tuuli-Marija Piironen ja Timo Lehesniemi)


- Syyspäivät 06.10. Sappeella, ohjelmassa syyskokous, jalostustarkastukset ja kivaa oheistoimintaa.


Yllä listattujen tapahtumien päivämäärät, paikat ja sisällöt vahvistuvat ajan mittaan mutta runko on tuossa.


Onhan tuossa melkoisesti ohjelmaa tulossa mutta tärkeintä on se, että jäsenten sitoutuminen on noussut ja nousee koko
ajan: jokainen tekevä käsipari helpottaa jokaisen tapahtuman järjestämistä: tekeminen ei ole työtä osallistuville vaan hauskaa harrastamista! Meitä jäseniä tarvitaan tekemään yhdessä, jokaista vuorollaan, ja on ollut hienoa nähdä yhdistyksen
jäsenmäärän sekä aktiivisesti toimintaan osallistuvien jmäärän nousevan. Yhdistyksemme toiminta čuvač-rodun
hyväksi lähtee meistä jäsenistä. Yhdessä teemme hyviä tapahtumia ja sekä rodun eteen että toistemme. Toisillemme tekemät kivat tapahtumat innostavat harrastamaan lisää yhdessä ja se puolestaan johtaa teoiksi čuvačien hyväksi. Tämä on allekirjoittaneiden näkemys yhdistyksen sääntöjen mukaisesta toiminnasta ("... herättää harrastusta slovakiančuvač-rotuun, edistää
rodun jalostamista ja oikeata kasvatusta sekä toimia rodun harrastajien yhdyssiteenä.").


Alkavan vuoden nsimmäinen tapahtuma on rotutori 18.02, johon kasvattajilta pyydetään esittelyitä kenneleistään ja pentueistaan tammikuun loppuun mennessä. Rotutori järjestetään osana SSKY:n 95v-juhlanäyttelyä Lahden Messukeskuksessa ja
yhdistys tulee olemaan tapahtumassa läsnä mahdollisimman näyttävästi mm. tuomalla paikalle rotutietoutta, videoita, banderolleja yms. Hallitus toivoo yhdistyksen jäsenistöä čuvačeineen runsaslukuisesti paikalle esittelemään rotua kiinnostuneille.


Syyskokouksen päätösten mukaisesti Meidän Čuvač -lehteen aletaan kerätä juttuja kirjoituskilpailun muodossa. Kirjoituksia julkaistaan
kaikissa lehdissä ja viimeisessä lehdessä 4-2018 julkaistaan voittaja, joka valitaan arvonnalla.


Samoin syyskokouksen päätöksen mukaisesti aloitetaan valokuvakilpailu, jonka voittaja valitaan Kesäpäivillä äänestyksellä. Osallistuvia kuvia julkaistaan Meidän Čuvač -lehdessä, ja myös kotisivuilla ja Facebookissa.


Lehden ilmestyessä ollaan joulukuussa ja vuosi lähenee loppuaan. Nyt toimikautensa lopetteleva Slovakianpaimenkoirayhdistyksen hallitus kiittää jäsenistöään kuluneesta juhlavuodesta ja toivottaa kaikille rauhallista joulunaikaa ja onnellista vuotta 2018!

Ystävällisin
terveisin,


Timo & čuvač-hallitus 2018


---------

Salpausselän Kennelpiirin (SSKP) jäsentiedote 23.10.2017

Tiedote löytyy tästä (pdf).


---------

HALLITUKSEN TERVEISET, syyskuu 2017


Kesä meni ja ilmat alkavat kääntyä syksyn kirpeyteen. Tosin kesä - jota ei oikeastaan ollutkaan - on ollut yhdistyksen tapahtumien suhteen vilkasta aikaa. Juhlavuoden kalenteri on täyttynyt mukavasti ja yhdistys ollut esillä usealla rintamalla.

Kesäpäivät vietettiin Jaalan Aurantolassa aurinkoisessa säässä. Paikalle saapui lähes 20 hengen rento ihmis- ja koiraporukka. Perjantai meni saapumisharjoitusten ja saunomisen merkeissä kukin tahollaan. Lauantaiaamu aloitettiin lipun nostolla juhlistamaan 40-vuotista čuvač-yhdistystä. Aamupalan nauttimisen jälkeen Seija Juselius piti mielenkiintoisen matinean kertomalla matkastaan kansallispuistoon Etelä-Afrikassa. Teet Otstavel piti puolestaan esitelmän laumanvartijoista ja näytti kuvia matkoistaan eri puolille maailmaa.

Päivän mittaan ruokaa oli ainakin riittävästi ja mansikkakakku juhlisti tapahtumaa. Ruuan vastineeksi rallytokoiltiin innokkaasti: näimme hienoa yhteistyötä čuvačien ja omistajiensa välillä - tai ainakin hienoa yhteistyön yritystä. Paikalliseen luontoon oli rakennettu myös Seijan toimesta luontopolku eläinaiheisine tietovisoineen, jonka jokainen sai tehdä omaan tahtiin kera koirien.


Kesäpäiväkokouksen tärkein anti oli Jalostustoimikunnan tekemän Jalostuksen tavoiteohjelman käsitteleminen. Aihe kiinnosti paljon, se herätti vilkkaan ja pitkän keskustelun. Lopuksi JTO hyväksyttiin muutamalla pienehköllä muutoksella ja tarkennuksella.
Kiitokset Jalostustoimikunnalle (Inga, Kirsi ja Elena) isosta päivitystyöstä!


Sunnuntaipäivän aurinkoinen sää johdatti meidät kohti Lahtea, missä yhdistyksen virallinen juhlanäyttely pidettiin SSKY:n erikoisnäyttelyn yhteydessä. Näyttelyn ROP oli Kalliovaaran Agosta Princova ja VSP Kalliovaaran Bongar Princ, onnea voittajille! Lisäksi Raija Aarnikoivu esitti hienon kasvattajaluokan. Kaikilla näyttelyyn osallistuneita yhdistys muisti yhdistyksen omalla ruusukkeella. Voitajille oli yhdistyksen puolesta čuvač-mukit ja luokkavoittajia yhdistys muisti Ulla-Britta Bredenbergin maalaamasta čuvač-taulusta tehdyllä taululla. Britta on poissa mutta muistonsa elää myös tällä tavalla.

Pienen kesäloman jälkeen olikin aika taas kääriä hihat ja järjestää vuoden toiset mätsärit, tällä kertaa Porvoossa. Saimme aivan tolkuttomasti sponsoreita: upeita lahjakortteja eläinlääkäriasemilta, autokorjaamolta, kuntosalilta, golf pro’lta, ravintoloista… KIITOS! Lista vuoden 2017 yli 20 sponsoristamme löytyy tästä, olemme teille erittäin kiitollisia tuestanne, ilman teitä emme olisi onnistuneet.

Jotenkin tämä kääntyi kuitenkin “some-raivoksi” siitä, miten “huijasimme” hienoilla palkinnoilla ihmisiä! Muutama pettyi, kun ei ollutkaan “oikealla” tavalla palkintoja mutta vastaavasti paljon useampi riemastui - ja vielä useampi vain osallistui ja
nautti päivästä hyvässä mätsärin hengessä, herkutellen kanttiinissa ja arpajaisiin osallistuen! 86 osallistujaa oli paikalla ja tähän muut kävijät ja talkoolaiset kuin lasketaan mukaan, niin toista sataa ihmistä oli paikalla, onneksi sääkin oli suhteellisen hyvä vaikkakin tuulinen. Palaute oli pääosin positiivista, otimme myös talteen rakentavia vinkkejä seuraavia kertoja varten. Nämä “some-raivojat” puolestaan - tahtomattaan - antoivat upean idean seuraavaan mätsäriin, josta tulee sitten vielä upeampi ja leikkimielisempi koko perheen tapahtuma. Eli kiitos täysin kohtuuttomasta raivoamisesta!


Kääpiömäyräkoiran pentu Ansa oli mätsärin BIS 1. Onnea!


Tuomarit antoivat runsaasti hyvää palautetta tapahtumaan osallistuneille koirakoille: koirien hyvästä tasosta ja esittäjien osaamisesta. Taso oli paikoin jopa parempi kuin virallisissa näyttelyissä! Tuomarit palkitsivat joka kehässä erikseen myös tsempparit erinomaisesta yrityksestä. Suurten laumanvartijarotujen kehän osallistujat olivat upeita sekä olemukselta että käytökseltään! Iso kiitos tuomareillemme Virve Mikkola, Seija Juselius, Noora Lamberg, Mari ja Sini Winqvist sekä Minna Lehesniemi ja kehäsihteereille Jessica Forsström ja Emmi Törmälä.

Kiitos myös kaikille hallitusta auttamaan tulleille jäsenille ja yhdistyksen ulkopuolisille ihmisille! Mätsärit ovat yhdistyksen toimintaa, ja mitä useampi heittäytyy reippaasti mukaan, sitä parempia niistä tulee. Jokainen jäsen saa osallistua vaikka sponsoreita hankkimalla tai tulemalla paikalle auttamaan - siinä ohessa kerkeää myös omat koiransa hyvin esittää (silläkin uhalla että järjestävän tahon osallistujia pyritään lähtökohtaisesti olemaan palkitsematta).

Heti mätsärin jälkeen käynnistyi jo seuraava projekti eli vuoden 2018 kalenterin teko. Siihen on pyydetty mahdollisimman monelta yhdistyksen jäseneltä kuvia koiristaan ja kuvia on tullut mukavasti ympäri Suomen. Valmis tuotos eli pieni pöytäkalenteri 2018 on toivottavasti myynnissä jo syyspäivillä! Samoin muutama tyylikäs parkkikiekko löytyy vielä varastosta.

Syyspäivät pidetään tänä vuonna Sappeella ja lehdessä on kutsu kokoukseen ja virallinen ohjelmarunko. Paikka valittiin siten, että se mahdollistaisi erilaista toimintaa jäsenistölle ja tarjolla on ratsastamista niin ensi kertaa sitä kokeilemaan haluaville kuin kokeneillekin - ratsastamiseen voi tutustua jopa ratsastussimulaattorilla! Pyydämme katsomaan ilmoittautumisohjeet jalostustarkastukseen, ruokailuun ja majoittumiseen syyspäivien ohjelmasta ja ilmoittautumaan viimeistään 30.09.
mutta mieluiten mahdollisimman pian, jotta tapahtuman toteutukselle jää tarpeeksi valmisteluaikaa.

Syyspäivillä pidetään syyskokous, jossa keskustellaan ja päätetään mitä ja milloin teemme yhdistyksenä, yhdessä, eri puolella Suomea vuonna 2018. Hallitus on luonnostellut toimintasuunnitelman yhdistykselle - syyskokouksessa keskustellaan ja päätetään
tapahtumista, sekä kokoonpanoista, joilla yhdessä sovittavat tavoitteet saavutetaan. Tekeviä käsipareja tarvitaan paljon hallituksen lisäksi, erilaisia tiimejä siis. Kaikkiin yhteisiin tapahtumiin pätee tämä: ne ovat yhteistä harrastamista yhdistyksen ja siten rakkaan čuvač-rotumme hyväksi ja mitä useampi osallistuu, sitä parempia näistä tapahtumista tulee. Yhdessä tekeminen on hauskaa - porukassa on voimaa!


Ystävällisin terveisin ja reipasta syksyä čuvačeille ja perheillensä toivottaen,

Virpi & Timo & Čuvač-hallitus, syyskuu 2017


P.S. Syyskokouksessa keskustellaan myös siitä, millaisina jäsenistö näkee yhdistyksen säännöt tulevaisuudessa: miten niitä voitaisiin parantaa. Omat mielipiteensä tähän pystyy kätevästi jättämään (niin tahtoessaan myös anonyymisti) yhdistyksen kotisivuilta löytyvän lomakkeen kautta.

Hallitus on tässä sääntömuutoskeskustelun kontekstissa toimintasuunnitelmassaan tehnyt keskustelunavauksen kesä- ja syyspäivien yhdistämisestä, koska vuoden 2018 kalenteri sattumalta antaa tähän mahdollisuuden. Tämä keskustelunavaus on seurausta nykyisten sääntöjen pakottamasta hallinnollisesta raskaudesta. Aivan yhtä hyvin voisimme viettää esim. toukukuussa ”epäviralliset” kevätpäivät ja syksyn tullen kokoontua virallisten vuosikokousten merkeissä, kun meillä on sääntöjen puitteissa kerrankin mahdollisuus kokeilla tällaista vaihtoehtoa. Syyskokouksessa yhdistyksen väki päättää yhteisen ohjelman vuodelle 2018 käymänsä keskustelunsa pohjalta.


------

Jalostustoimikunta tiedottaa 06.06.2017: JTO päivitetty

Yhdistyksen jalostustoimikunta on nyt päivittänyt Jalostuksen tavoiteohjelman (JTO) vuosille 2019 - 2023 Suomen Kennelliiton ohjeiden mukaisesti. Sisällölliset muutokset näkyvät ohessa punaisella fontilla. Suurin päivitystyö kohdistui lukuisiin taulukoihin, joiden asiasisältö tuli muokata nyt käsillä olevan seuranta-ajan mukaiseksi. JTO:ssa on lisäksi otettu huomioon yhdistyksen Kasvattajapäivät 2017:ssä keskustellut jalostuksen painopistealueet. Punaisten muutoskohtien lisäksi asiakirjassa on muutama kohta merkattuna keltaisella korostusvärillä ja ne kohdat päivitetään Slovakianpaimenkoirayhdistyksen yleiskokouksen, Suomen Seurakoirayhdistyksen yleiskokouksen sekä Suomen Kennelliiton Jalostustieteellisen toimikunnan kokouksen jälkeen.

Kesäkokouksessa käsiteltävän JTO:n vuosille 2019 - 2013 löydät täältä, ja sen liitteet puolestaan täältä.

--------------------------------------


Hallituksen terveiset 04.06.2017: se on sitten kesä!Čuvač-hallitus on tehnyt uutterasti kevään aikana töitä. Olemme kokoustelleet ahkerasti ja tehneet asioita toimintasuunnitelman
mukaisesti. Olemme saaneet myös uusia koirajäseniä joukkoomme ja lisää on tulossa kasvattajille. Tällaiset uutiset ovat aina mukavaa luettavaa!


Mätsärit on nyt pidetty Alavudella ja tapahtumahan oli mitä mainioin, vaikka koiria olisi saanut osallistua enemmänkin. Hallituksen lisäksi mukana olivat Taalikan pariskunta, jäsensihteeri Minna, kuvaajaksi saapunut Nea Kiiski, Välimäen Pekka sekä avuksi tulleet tuomarimme Jenni Koskela, Ritva Piskunen, Päivi Ranta ja Noora Lamberg. Kiitos kaikille tapahtuman järjestämiseen osallistuneille! Erityiskiitokset Marika Asunmaalle todella hienon paikan järjestämisestä tapahtumaamme varten, Alavus Areenan pallokenttää parempaa paikkaa mätsärille on vaikea kuvitella. Järjestelyt sujuivat jouhevasti, ihmiset viihtyivät ja oli innostusta ilmoittautua jopa useampaan kehään. Kiitos myös sponsoreille upeista palkinnoista! Meitä tukivat Lemmikkitukku, Tuurin Musti ja Mirri, Keskisen Kello, Chia de Gracia, Hollolan Nahkapaja, K-Supermarket Alavu, Urheiluaalto ja Koirakoulu Raiku. Näyttelyn parhaana palkittiin veikeä cardigan Minni. Ennakkoilmottautumispalkinto meni niin oikeaan osoitteeseen Veeti-pojalle, joka hienosti esitti myös koiransa
lapsi/lelu -kehässä. Onnittelut Veetille!


Alavuden mätsärin kokemuksesta innostuneena olemme päättäneet järjestää Porvoossa 03.09. seuraavan mätsäritapahtuman. Sinnekin toiveissa mahdollisimman monta yhdistyksen jäsentä mukaan, mätsäreiden järjestäminen ja niihin osallistuminen on kivaa yhteistoimintaa. Samalla kyseessä on tärkeä varainhankinnan muoto yhdistykselle: tuotoilla rahoitetaan esim. kesäpäivien tarjoiluja ja Meidän Čuvač -lehden julkaisua. Alavuden mätsäristä kassaan kertyi kulujen jälkeen yli 250 euroa, se on jo hyvä lisä pienelle yhdistykselle. Esimerkiksi yksi juhlavuoden värikantinen Meidän Čuvač -numero maksaa noin 300 euroa, eli Alavuden mätsärin tuotoilla lähes katetaan yhden numeron kulut. Kokonaisuudessaan yhdistys on budjetin tavoitteista jäljessä, joten mätsärit, myyjäiset (esim. joulun aikoihin) ja jäsentuotteet ovat sekä mukavia yhdistystoiminnan muotoja mutta jäsenmaksujen ohella olennaiset varainhankinnan muodot.

Parkkikiekko on nyt lanseerattu myyntituotteeksi, tilaamisohje löytyy täältä. Aivan erityisen uniikki parkkikiekko kyseessä, ei ole monella samanlaista. Sen valmistaja on Annamiini, joten tuemme samalla suomalaista yrittäjää. Kannattaa tilata vielä kun varastoa on jäljellä vaikka nimpparilahjaksi koirakaverille. Toki kun kysyntää on niin tilataan lisää. Lisäksi toivomme yhdistysläisiltä ehdotuksia, millaisia jäsentuotteita olisi mukava olla valikoimassa jatkossakin.

Käykääpä lukemassa meidän rodun esittely Kennelliiton Hankikoira.fi -palvelussa. Se palvelee meitä kaikkia rodun harrastajia sekä
myös kasvattajia. Sinne päivittyvät pentuetiedot heti kun ne rekisteröidään Kennelliittoon. Olemme edelläkävijöiden joukossa, koska todella moni rotu vielä puuttuu kyseisestä foorumista. Kannattaa siis tutustua ja kertoa myös sellaisille jotka ovat hankkimassa čuvačia tai muutoin kiinnostuneet rodusta. Hallitus on todella kiitollinen siitä, että Hankikoira-esittelyyn saatiin paljon kasvattajien kommentteja avuksi, lisäksi kiitokset Elena Ruskovaaralle kommenteista. Tiimityön lopputulos näyttää todella hyvältä!

Juhlavuoden huippuhetki: KESÄPÄIVÄT. Tuleva kesän kohokohta on heinäkuussa 07 - 09.07.2017 Aurantolassa, jossa juhlistamme yhdistyksen 40-vuotista taivalta Suomessa. Toivottavasti kesän kelit paranevat jotta saamme lämpöisen tapahtuman aikaiseksi. Tosin sadekkaan ei estä meitä kokoontumasta kun kyseessä on niin rakas koirarotumme.

Mökkejä on vielä vapaana joten soittoa Aurantolaan ja varaamaan (p. 05 386 164)! Ohjelmaa on suunniteltu eri päiville tasaisesti
ja siitä infoa Meidän Čuvač -lehdessä ja kotisivuilla. Joten leikkimieltä matkaan ja päiville. Kesäpäivän ohjelmasta ja näyttelypalkinnoista olemme jutelleet Raijan Aarnikoivun ja Seija Juseliuksen kanssa. Sunnuntai on pyhitetty juhlanäyttelylle Nastolassa ja muistakaa että ilmoittautumisen viimeinen päivä on 10.6. SSKY:n kautta. Sinne mahdollisimman monta koiraa mukaan, niin saadaan näyttävä päivä ja yhteiskuva aikaiseksi.


Lauantai-iltana yhdistys tarjoaa juhlaillallisen yhdistyksen jäsenille! Ilmoitattehan osallistumisestanne lähettämällä sähköpostia osoitteeseen slovakianpaimenkoirayhdistys@gmail.com 30.06. mennessä, kiitos! Lisäksi kunniajäsenet ja yhdistyksen kunniamerkin saaneet ovat kutsutut lauantaina lounaalle.

Kesäpäiväkokouksen tärkein aihe tänä vuonna on Jalostuksen tavoiteohjelman (JTO) ja Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelman (PEVISA) päivittäminen. Tästä päivitystyöstä iso kiitos kuuluu Jalostustoimikunnalle (Elena Ruskovaara, Inga Pyykkö ja Kirsi Leimu), joka on ahkeroinut rotumme hyväksi tämän tärkeän päivityksen. Kaikki siis kokoukseen mukaan päättämään čuvačeille tärkeästä asiasta. Lisäksi kokouksessa keskustellaan siitä, miten jäsenistö haluaisi muuttaa tulevaisuudessa yhdistyksen sääntöjä.

Yhdistyksemme lehtitoimikunta on tehnyt pyyteetöntä ja tärkeää työtä Meidän Čuvač -lehden eteen näin juhlavuonna. Siitä iso kiitos Seija Juseliukselle, Outi Taalikalle ja Visa Marttilalle. Kiitos myös kaikille haastattelun antaneille sekä juttuja lehteen kirjoittaneille. Jatkakaamme samaa meininkiä!

Hallitus toivottaa hyvää kesää ja toivottaa kaikki tervetulleiksi kesäpäiville Jaalan Aurantolaan. “Jaalassa on jalo elämä” sanovat jaalalaiset, joten iloisiin tapaamisiin!


Ystävällisin terveisin,


Virpi & Čuvač-hallitus


Kuvaaja: Nea Kiiski.-------------------------

SSKY:N tiedote: pääerikoisnäyttelyn 2018 tuomaritoiveita otetaan vastaan

"Rotujärjestö täyttää tänä vuonna 95-vuotta

ROTUJÄRJESTÖN PÄÄERIKOISNÄYTTELY 2018 pidetään 95 vuotis juhlanäyttelynä.

Näyttely on siirretty pidettäväksi sisänäyttelynä ja uusi ajankohta on 18.2.2018 paikassa Lahden messukeskus.

Juhlanäyttelyn kunniaksi kaikkia rotuja arvostelemaan on päätetty ensisijaisesti kutsua arvostelemaan kotimaiset tuomarit.

Tuomaritoiveita kaikilta roduiltamme odotetaan viimeistään 20.3.2017 mennessä (kaksi, kolme ehdotusta) sekä lisäksi myös toiveet ulkolaisista, jos siihen päädytään."

Lue SSKY:n tiedote kokonaisuudessaan täältä. Hallitus toivoo kuulevansa jäsenistöltä tuomaritoiveita pääerikoisnäyttelyyn! Toiveet sähköpostilla osoitteeseen slovakianpaimenkoirayhdistys@gmail.com.


---------------------

Hallituksen alkuvuoden 2017 terveiset

Tämän vuoden ensimmäisen kokouksemme pidimme 29.1. Porvoon Haikkoossa. Läsnä olivat puheenjohtajan merkeissä Timo Lehesniemi, sihteerintehtävät Astalta vuoden alussa vastaan ottanut Virpi Paakala ja Skypellä mukana Visa
Marttila. Molemmat varajäsenet Iida Lahti ja Sari Koivuvuori olivat myös läsnä. Toisen kerran kokoustimme ATK-verkossa 16.02., kun käsiteltävää asiaa tuntuu riittävän ja paljon. Läsnä tässä toisessa kokouksessa olivat Timo Lehesniemi, vara-puheenjohtaja Marika Asunmaa, Visa Marttila sekä Virpi Paakala.

Tässä pähkinänkuoressa alkuvuoden kahdessa kokouksessa käsiteltyjä aiheita:

- Kaksi jäsentä on eronnut yhdistyksestä ja yhteensä neljä liittynyt yhdistykseen: tervetuloa yhdistykseen Sirpa,
Ari, Suvi ja Kalle!
Meitä on nyt on nyt 101. Jatkossa yhdistykseen liittyneille toimitetaan Meidän Cuvac -lehteä pdf-muodossa, jotta uudet jäsenet saavat heti paljon tietoa yhdistyksen toiminnasta.

- Taloustilanne. Tuloslaskelma vuodelle 2016 on alustavasti 290,29€ plussalla. Päätettiin, että rahastonhoitaja voi puheenjohtajan hyväksynnällä maksaa toimintasuunnitelman mukaisia laskuja yhdistyksen tililtä, muihin laskuihin saatava hallituksen hyväksyntä.

- Elokuukuuhun 2016 asti toimineen hallituksen toimintakertomus käytiin läpi ja sihteeri kirjoittaa uuden hallituksen loppuvuoden toimintakertomuksen loppuun. Lisäksi käsiteltiin Jalostustoimikunnan toimintakertomus.

-Yhdistyksen tilin käyttöoikeudet on Timo ja Minna Lehesniemellä (rahastonhoitajalla) sekä Virpi Paakalalla.

-Iida Lahti päivittelee Cuvac-maljan pisteitä. Näiden päivitys on jäänyt vähäiselle huomiolle mutta vastaedes ne ovat nopeasti ajantasalla, kun yhdistyksen kotisivujen tekniikkaa on saatu paremmaksi sekä tehtyä pistelaskuri, jonka avulla räknäys käy Iidalta helposti kuin cuvacien hoito.

-Yhdistyksen sivuille luodaan oma kuvagalleria. Kuvia koiruleista voi lähettää Iidan osoitteeseen iida.lahti01@gmail.com. Samoin Meidän Cuvacien pdf-versioita aletaan kerätä yhdistyksen kotisivulle.

- Päätettiin tehdä lomake, jonka täyttämällä voi hakea jäsenyyttä. Lomake löytyy yhdistyksen sivuilta ja mukana lomakkeessa on myös maksuohje.

-Yhdistyksen nimi Facebookissa päivitetään muotoon Slovakianpaimenkoirayhdistys - The Slovenský Čuvač Association Of Finland.

-FB-ryhmässä on 110 jäsentä, Tiia Vuorinen lisätään ylläpitäjiin.

-Kesäpäiväkuulumisia: Seija Juseliuksen oltiin puhelinyhteydessä ensimmäisessä kokouksessa ja muutoinkin yhteydenpito ollut aktiivista Seijan kanssa juhlavuoteen liittyen ( kiitos, Seija! ). Lauantaiksi on suunnitteilla luontopolkua koira-aiheisilla kysymyksillä, lapsi ja koira -kehää sekä leikkimielistä koirakilpailua. MC-lehdessä tästä haaste vielä tarkemmin. Aurantolassa on vielä mukavasti mökkejä vapaana. Lauantaiksi on ajateltu ottaa Aurantolan keittiöstä lounastarjoilu. Illaksi on suunniteltu ulkopuolisen toimittamaa
juhlaruokailua. Saunat laitetaan tietysti varaukseen.

-Hankikoira.fi: Kennelliittoon lähetettävä versio muokattiin kasvattajien kommenttien perusteella. Yksikään kasvattaja ei ole lähettänyt kuvia käytettäväksi mutta Iida ja Timo valitsevat sopivat kuvat lähetettäväksi.

-Hallituksen pöytäkirjat eivät ole julkisia. Hallitus tiedottaa kokouksissa käsiteltävistä asioista aktiivisesti yhdistyksen sivuilla ja FB.ssä.
Hallituksen käsiteltäväksi haluttavat asiat pyydetään toimittamaan sähköpostitse osoitteeseen slovakianpaimenkoirayhdistys@gmail.com tai kotisivuilta löytyvällä yhteydenottolomakkeella.

-Jäsensihteerin ja rahastonhoitajan tehtävä yhtenäistetty käytäntöä helpottavaksi. Minna Lehesniemi hoitaa sekä rahastonhoitajan että
jäsensihteerin tehtävät. Hallitus kiittää Kirsiä hyvästä yhteistyöstä!

- Hallitus toivoo JTK:lta avoimempaa vuoropuhelua jäsenistön kanssa. Jäsenistöllä on hyviä ideoita JTK:lle ja hallitus haluaa edistää tälläista kulttuuria.

-Luentopäivä 2017 -kyselyyn tuli niukasti vastauksia. Hallitus toivoo jäsenistöltä toiveita Luentopäivän sisällöksi, joten kyselyä jatketaan vielä. Kertokaa meille ideanne ja toiveenne! Samassa hengessä yhdistyksen sivuille on lisätty yhteydenottolomake, jolla toivomme
saavamme risut & ruusut ja kehitysideat jäsenistöltä hallituksen käsiteltäväksi.

-Match Show Alavus 2017:sta tilanne tällä hetkellä: Sponsoreina ainakin K-Market Alavus, Lemmikkitukku sekä Kelloliike. Tuomareiksi on lupautunut Teet Otsaval, Iida Lahti ja Ritva Piskunen ja montaa tuomaria olemme vielä vailla mutta keskusteluja on käynnissä eri tahojen kanssa. Osallistumismaksut on päätetty ja ennakkoilmoittautuminen alkanut yhdistyksen kotisivuilla (ensimmäinen ilmoittautuminenkin jo otettu vastaan: pitkäkarvainen collie!).

- Alkuvuosi ollut tapahtumarikas! SSKY:n cuvacien erikoiskoulutus oli Lahdessa 2.2.2017. Raija Aarnikoivu esitteli nartun ja Sari
Koivuvuori uroksen. Kiitokset Raijalle ja Sarille lyhyellä varoitusajalla paikalle pääsemisestä! Kasvattajapäivä oli 12.2 Renkomäen hallissa ja siellä käydyn keskustelun perusteella Jalostustoimikunta ehdottaa PEVISA:ssa kuvausikärajan nostamista 18 kuukauteen nykyisestä 12 kuukaudesta. Kiitos Jalostustoimikunnalla onnistuneen kasvattajapäivän järjestämisestä! Virve
Mikkola järjesti Ystävänpäivätapahtuman 18.2. Porvoossa aurinkoisessa säässä. Ohjelmassa oli tutustumista rally-tokoon ja oikein maittavaa ruokailua ulkona vietetyn ajan jälkeen. Kiitokset Virvelle ja Matille mukavasta tapahtumasta!

-Toiminnantarkastajan kanssa on käyty kirjeenvaihtoa. Käytännössä toiminnantarkastajat saavat kokouksen rungon ja liitteet samaan aikaan luettavakseen kuin hallituskin. Tällainen jatkuva toiminnantarkastus on paljon parempaa sekä hallitukselle kuin tarkastajille kuin kerran vuodessa tehtävä tarkastus, täten se on myös parempi toimintamalli koko yhdistykselle.

Hallitus on ideoinut lahjoja ja myytäviä tuotteita. Keskustelu jatkuu ja yhdistysväeltä otamme ilomielin ideoita vastaan. Tilausta
tuntuisi olevan ainakin mukeille ja autotarroille. Tarkoituksena olisi myös saada toiminnallemme tukea. Virpi Paakala on lupautunut etsimään linkkejä, mistä avustuksia voisi hakea. Näissä kokouksissakin teimme sujuvaa yhteistyötä ja kaikki päätökset tehtiin yksimielisesti värikkäiden keskustelujen jälkeen. Kokoukset ovat kuitenkin vain ”jäävuoren huippu” hallituksen toiminnasta, sillä hallitus on viikoittain useampaan kertaan keskusteluissa Messenger-ryhmässä, jossa ideoita ja kuulumisia cuvac-piireistä vaihdellaan. Hallitus toivottaa yhdistysväelle mukavaa lopputalvea ja kevään odotusta kera valkoisten valloittajien :-)

Ystävällisin terveisin, Sari & cuvac-hallitus

----------------

Hallitus kokoontuu 29.1.2017 Hallituksen käsitteltäväksi haluttavat asiat 27.01 mennessä sähköpostitse slovakianpaimenkoirayhdistys@gmail.com


-------------
Kennelliitto toivoo kasvattajilta kommentteja terveydenhuolto-ohjelman suunnitelmasta

Kennelliitto suunnittelee koirien terveydenhuollon koulutusohjelmaa. Ohjelmaa kehitetään yhdessä kasvattajien ja muiden jalostustyötä tekevien kanssa, jotta siitä saadaan mahdollisimman toimiva ja hyvin palveleva. Vuoden 2017 aikana koulutusohjelmaa ja siihen liittyvää terveydenhuoltosuunnitelmaa testataan kenneleissä eri puolilla Suomea. Lisäksi nyt on avattu kysely, jonka avulla ohjelman suunnitelmasta kerätään palautetta.

Lue koko juttu täältä ja anna kommenttisi.-------------------------------------------------

Ystävänpäivätapahtuma 18.2.2017 Porvoossa klo 11

Tapahtuman ohjelmassa koirien sosiaalistamista yhteisharjotuksissa, rallytokon alkeita ja ruokailu.

Tervetuloa haltiavuorelaiset sekä muut cuvac-harrastajat!

- Virve Mikkola

-------------------------------------------------

Jalostustoimikunnalta ajankohtaisia asioita

KASVATTAJAPÄIVÄ 2017

Slovakianpaimenkoirayhdistyksen jalostustoimikunta järjestää
kasvattajapäivän 12.2.2017 (paikka täsmentyy).
Päivän aikana on tarkoitus käydä läpi cuvacien JTOta ja PEVISAa
asiantuntija-alustuksen sekä terveys-ja kasvattajakyselyiden
vastauskoontien pohjalta. Pyrimme saamaan mukaan myös koirien luonnetta
käsittelevän osuuden. Tarkempi päivän ohjelma julkaistaan yhdistyksen
www-sivuilla heti ohjelman varmistuttua.

Kasvattajapäivään mahtuu mukaan 20 henkilöä, tilaisuus on yhdistyksen
jäsenille maksuton, ja ei jäsenille osallistuminen maksaa 15 €/hlö.
Ilmoittautuminen sähköpostitse jalostus.cuvac@gmail.com viimeistään 31.1.2017.
Tervetuloa!

-------


Jalostustoimikunta toivoo ensi vuonna päivitettävää JTOta varten
vastauksia terveys- sekä kasvattajakyselyihin. Vastaaminen tulee tehdä
viimeistään 15.12.2016, jotta vastaukset ehtivät mukaan JTOhon.
Yhdistyksen kyselylomakkeet löytyvät täältä.

Terveys-/kasvattajakyselyn vastaukset voi toimittaa sähköpostitse
jalostus.cuvac@gmail.com tai postitse osoitteeseen: Inga Pyykkö,
Hirvenojantie 29, 48810 Kotka

Jalostustoimikunta kiittää vuodesta 2016 ja toivottaa kaikille menestyksekästä vuotta 2017!

Jalostustoimikunta

-------------------------------------------------

Hallituksen terveiset

Lokakuussa syyspäivillä Hurukselassa paikalla oli parikymmentä yhdistyksen jäsentä, seitsemän jalostustustarkastukseen osallistunutta cuvacia sekä liuta muita nelijalkaisia ystäviämme - Elena Ruskovaaraa ja vierailevaa tähteämme, lintuharrastaja Raili Forsselia unohtamatta! Jalostustarkastuksen rullatessa hienosti Elenan ja Kirsin voimin ja Iidan hoitaessa kuvauksen, Sari ja Asta pitivät kahvia ja pientä syötävää koko ajan tarjolla (nam!) ja ihmiset viihtyivät paikalla jalostustarkastuksia seuraten sekä niitä näitä höpisten. Lähinnä jälkimmäistä. Kiitokset kaikille jalostustarkastuksen toteuttamiseen osallistuneille! Oheisohjelmassa oli Kymijoen upeissa maisemissa luonto- ja lintubongausta Railin johdolla ja jatkokeskustelut kodassa tulen lämmittäessä kauniina mutta vilpoisena päivänä. Paitsi että lintuja ei paljoa näkynyt ja kota savutti niin paljon, että ohjelmanumeroksi jäi vain taistelu savuttamista vastaan. Muutaman upean muuttolintuparven näimme onneksemme ohitse lentävän mutta niidenkin epäilimme lentävän väärään suuntaan... Ohessa tilannekuvaa lintubongailusta. Kuva saattaa olla lavastettu mutta hauska ja rento tunnelma oli tämänkin ohjelmanumeron aikana.Sääntömääräisessä syyskokouksessa asiaa riitti pariksi tunniksi mutta paljon saatiin sovittua. Kokouksen pöytäkirja ja toimintasuunnitelma vuodelle 2017 julkaistaan Meidän Cuvac 4/16 -lehdessä mutta mainittakoon niistä muutama asia tässä yhteydessä. Kokoukseen osallistui paikalla ja valtakirjoilla yht. yli 50 yhdistyksen jäsentä, tämä on yli 50 % yhdistyksen jäsenmäärästä! Mahtava osallistumisaste, tästä nöyrä kiitos. Yhdistyksen “nelikymppisten juhlavuoden” hallituksen muodostavat pj Timo Lehesniemi sekä jäsenet Virpi Paakala, Asta Pursiainen, Marika Asunmaa ja Visa Marttila tehostettuna varajäsenillä Sari Koivuvuori ja Iida Lahti. Viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisimpänä mainittu Iida, joka nimettiin yhdistyskokouksen päätöksellä vetämään uutta Nuorisotoimikuntaa. Hallitus tukee Iidaa tässä tärkeässä tehtävässä, jonka toivomme mm. aktivoivan nuoria ja lapsia mukaan yhdistyksen toimintaan. Hyvä Iida, täyttä vauhtia eteenpäin vain! Edellä mainittu hallitus on kokoontunut järjestäytymään ja varapuheenjohtajaksi valittiin Marika ja sihteeriksi Virpi. Tässä vaiheessa jo hieman etukäteen todella suuri kiitos hyvästä yhteistyöstä hallituksessa Ritva Piskuselle ja Riikka Lahdelle, jotka tekevät hallituksessa tilaa uusille voimille vuodenvaihteessa - mutta pysyvät mukana yhdistyksen toiminnassa ensikin vuonna aktiivisesti. KIITOS!

Hallitus kokoontui 06.11.2016 pohtimaan jo ensi vuoden tapahtumia. Kokouksen aluksi hallitus käsitteli rahastonhoitajan eropyynnön tehtävästä ja tähän toki suostuttiin. Kiitokset Mirvalle, joka luovuttaa tehtävänsä hieman suunniteltua aiemmin Minna Lehesniemelle.


Kokouksessa hallitus päätti toimintasuunnitelman mukaisesti Match Shown järjestämisestä ensi keväänä. Match Show järjestetään Alavudella lauantaina 20.05.2017! Kaikkia asioita ei ole lyöty vielä lukkoon mutta ideana on järjestää esim. seuraavat kehät: Suuret Laumanvartijat, Muut isot koirat, Muut pienet koirat, Pennut, Lapsi ja Koira sekä Lapsi & Lelu. Tarkoituksena on siis järjestää lapsiystävällinen tapahtuma, johon toivottavasti saadaan paljon perheitä ja koiria paikalle. Ennakkoilmoittautumisia aletaan ottaa vastaa jo kevättalvella yhdistyksen kotisivuille laitettavan ilmoittautumislomakkeen kautta. Tehdään tästäkin hieno tapahtuma - kaikki innokkaat mukaan mätsäriin toteuttamiseen, tekeviä käsiä tarvitaan paljon ja tietysti mahdollisimman paljon cuvaceja paikalle puhdistamaan palkintopöytä Suuret Laumanvartijat -kehässä!


Yhdistyksen jäseniltä olimme saaneet kokoukseen keskusteltavaksi hyviä, monipuolisia ideoita. Kiitos! Näiden perusteella pohdimme muun muassa sitä, miten jalostustoimikunnan toimintaa voisi muuttaa kansainvälisemmäksi, ts. pohdimme keinoja syventää yhteistyötä muiden tärkeiden kasvattajamaiden suuntaan. Toivottavasti jo ensi vuonna näemmä askelia kansainvälisen yhteistyön syventämiseksi. Myös hienosta Cuvac-malja -kilpailusta keskusteltiin hallitukselle tulleen kysymyksen pohjalta. Nykyinen menetelmä todettiin hallinnollisesti raskaaksi, eikä varsinkaan kaltaisemme pienen yhdistyksen kannata käyttää resursseja papereiden pyörittelyyn. Cuvac-maljan osalta päätettiin, että heti alkuvuodesta kotisivuille lisätään lomake, jolla kilpailussa mukana olevat voivat ilmoittaa keräämänsä pisteet. Annetuista tiedoista hallitus koostaa kotisivuille tilannepäivityksiä, jolloin kilpailun tilannettakin voi seurata lähes reaaliaikaisesti. Hallitus myös päätti pyytää Kennelliitolta cuvacien lisäämistä hankikoira.fi - palveluun. Toivottavasti cuvacit saavat sitäkin kautta pian lisää näkyvyyttä ja tunnettuutta!


Kokouksen jälkeen olemme innostuneet myös järjestämään pienempiä, kaikille cuvacien ystäville avoimia tapaamisia cuvacien merkeissä aina tilaisuuden tullen. Tästä esimerkkinä tapaamisemme Kotkan Maretariumissa su 20.11. klo 12, jossa cuvacitkin pääsevät kaloja ihailemaan. Mikäli mielessäsi on jokin idea vaikka yhteisestä lenkkeilystä kotikaupungissasi, laita siitä reippaasti tapahtumailmoitus yhdistyksen FB-sivuille tai pyydä hallitusta lisäämään se. Julkaisemme kaikista tällaisistakin epävirallisista kokoontumisista tiedot myös yhdistyksen kotisivuille. Yhteisten tapahtumien ei tarvitse olla pitkiä, vaatia valmisteluita saati maksaa mitään - tärkeintähän on yhteinen tekeminen cuvaciemme kanssa!Ystävällisin terveisin,


cuvac-hallitus


14.11.2016


-------------------

Cuvacit ja kalat Kotkassa su 20.11.2016

Hei,

Cuvacien ja kalojen ystäviä kokoontuu Kotkan Maretariumiin opiskelemaan kalatietoutta yhdessä su 20.11. klo 12 - 14. Toivottavasti monet pääsevät mukaan, jotta selviäisi, ovatko koirat tilanteesta enemmän ymmällään kuin kalat :-)

(Kyseessä ei yhdistyksen tapahtuma vaan vapaamuotoinen tapaaminen, johon osallistutaan omalla kustannuksella. )

Ystävällisin talviterveisin,


cuvac-hallitus


09.11.2016

-------------------------------------------

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 06.11.2016.:

- Ideat & toiveet sekä risut & ruusut pyydämme toimittamaan 04.11. mennessä osoitteeseen slovakianpaimenkoirayhdistys@gmail.com. Pyydämme muutoinkin lähettämään kaikki yhdistystä koskevat asiat aina edellä mainittuun osoitteeseen, kiitos.

Meidän Cuvac 4/16: aineiston toimittamisen takaraja on 15.11.2016. Muistattehan laittaa tuohon mennessä myös lehteen haluamanne joulutervehdykset. Lehtiaineistot lehtitoimikunnan osoitteeseen meidancuvac@gmail.com, kiitos! Lisätietoja Meidän Cuvac -lehdestä löytyy täältä.

Ystävällisin syysterveisin,

cuvac-hallitus

29.10.2016

-------------------------------------------

Hallituksen terveiset

Lahdessa pidettiin 06.08.2016 yhdistyksen ylimääräinen kokous, jossa valittiin uusi hallitus. Kokouksen valintojen seurauksena tällä hetkellä vetovastuussa Asta Pursiainen (sihteeri), Virpi Paakala (vara-pj), Ritva Piskunen, Visa Marttila sekä Timo Lehesniemi
(pj.). Varajäseninä - mutta mahdollisimman aktiivisesti toiminnassa mukana - Sari Koivuvuori ja Riikka Lahti. Vaikka hallitus saattaa vaihtua taas lokakuussa, päätimme ottaa luottamustoimet vauhdikkaasti vastaan! Toki paljoa ei lyhyessä ajassa kerkeä tehdä mutta
päätimme painottaa toimenpiteitä, joilla jäsenistöä saadaan aktivoitua paremmin toimintaan mukaan.

Kokouksen jälkeen laitoimme ripeästi tärkeimpiä hankkeita eteenpäin ja seuraavien kolmen viikon aikana mm.:

- Siistittiin FB-sivut (ja kontaktoitiin epäasiallista keskusteltua paheksuneet henkilöt henkilökohtaisesti kohteliaasti – ja toimitettiin heille Meidän Cuvacin pdf-versioita).

- Valmisteltiin syyspäivien ohjelmaa (avattiin ilmoittautuminen jalostustarkastukseen ja ideoitiin koko perheelle sopivaa toimintaan, ks. syyskokouskutsu!).

- Valmisteltiin syyskokouksen asialistaa pitäen silmällä myös tulevaa juhlavuotta: painopiste toiminnassa nuorissa ja lapsiperheiden huomioimisessa, kansainvälisessä yhteistyössä ja jäsenistön (ml. ex-jäsenet ja uudet mahdolliset) aktivoimisessa yhdistyksen pariin.

Hallituksen tekemien valmistelujen ja jäsenistön kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta hallituselokuun lopun kokouksessaan painotti seuraavia asioita, joita se ehdottaa syyskokouksessa yhdistyksen jäsenille:

- Vuoden 2017 kolme tärkeintä tapahtumaa sijaitsisivat hieman eri puolilla Suomea: Pohjanmaalla Match Show (kehät laumanvartijoille, pennuille, lapsi & koira -kisailuille sekä muille ryhmille), Hämeessä syyspäivät ja Kymenlaaksossa kesäjuhlat (kuten aiemmin jo sovittu), jonka jälkeen Nastolassa SSKY:n näyttelyssä juhlanäyttelymme. Pitämällä tapahtumia laajemmalla alueella, pystymme myös aktivoimaan ihmisiä paremmin toimintaan mukaan.

- Katsottaisiin tulevaan (“nelikymppisen” täytyy pystyä katsomaan myös itseään pidemmälle tulevaisuuteen) ja perustettaisiin hallituksen alaisuuteen Nuorisotoimikunta, jota tuettaisiin kasvamaan tulevaisuuden yhdistyksen vastuunkantajiksi, ensimmäisenä vastuutehtävänään lapsi & koira -kisailun järjestäminen kesäpäivien ohjelmanumerona.

- Kutsutaan yhdistyksen kesäpäiville vieraita muiden maiden cuvac-kerhoista yhteistyössä kasvattajien ja jäsenten kanssa (eli osin yhdistyksen varoin ja osin talkoilla kuten majoituksen ja kuljetuksen järjestämisellä mutta vieraiden maksaessa lentolippunsa), tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada upeaa cuvac-kantaamme esiteltyä isosti kv-ystävillemme ja samalla sekä luoda uusia suhteita että
syventää olemassaolevia.

Ystävällisin terveisin,

cuvac-hallitus

P.S. Haluaisimme julkaista hallituksen pöytäkirjat sellaisinaan (lakien asettamat rajoitteet huomioiden) mutta valitettavasti se ei ole mahdollista. Lisäksi nykyiset sääntömme ovat asiassa myös vastakarvaan mutta toivomme, että yllä olevan kaltaiset tiivistelmät hallituksen päätöksistä ja toimenpiteistä korvaavat em. puutetta mahdollisimman paljon. Näiden etuna on myös se, että asiat saadaan
nopeasti mahdollisimman laajalti jäsenten tietoon yhdistyksen kotisivujen sekä Facebook-sivuston kautta - ja lehteen painettua tieto tavoittaa kaikki jäsenet.


P.S. II: Toivotamme upeaa syksyä 2016 ja toivottavasti näemme syyspäivillä Hurukselassa 08.10.2016! Tervetuloa!

14.09.2016

------------------------------------------------------------------------------------

TAPAHTUMIIN OSALLISTUMISESTA:

Hei,


Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että koska Slovakianpaimenkoirayhdistyksellä ei ole vakuutuksia tapahtumiin osallistuville laumanvartijoille saati heidän omistajilleen, tapahtuu yhdistyksen tapahtumiin osallistuminen aina jokaisen osallistujan omalla vastuulla, ellei yhdistys erikseen asiasta toisin ilmoita. Tämä koskee myös cuvac-tapahtumia, jotka ovat yhdistyksen jäsenten toisilleen järjestämiä.


Kaunista elokuun viikonloppua toivottaen,
cuvac-hallitus

19.08.2016--------------------------------------------------------------------------------------------------


HALLITUS KOKOONTUU SYKSYLLÄ 2016 SEURAAVASTI:


* 28. elokuuta


HUOM:
Hallituksen käsiteltäväksi tulevat asiat tulee toimittaa sähköpostilla 26.08.2016 mennessä osoitteeseen slovakianpaimenkoirayhdistys@gmail.com tai kirjeitse osoitteeseen Timo Lehesniemi, Haikkoonlammenrinne 17, 06400 Porvoo.


08.8.2016--------------------------------------------------------------------------------------------------


HALLITUS KOKOONTUU KEVÄÄLLÄ 2016 SEURAAVASTI:

* 22 pvä kesäkuuta

HUOM:
Hallituksen käsiteltäväksi tulevat asiat tulee toimittaa kirjallisesti, allekirjoitettuina (ei sähköpostitse)
ja ne tulee olla 2 viikkoa ennen kokousta sihteerillä.
Asiat toimitetaan osoitteeseen Inga Pyykkö, Hirvenojantie 29, 48810 Kotka

31.3.2016

--------------------------------------------------------------------------------------------------

SSKY:n Erikoisnäyttely 3.7.2016 Nastolassa

Slovakiancuvacien tuomarina Zeferino Silva, Portugali

Näyttelyn tietoihin TÄSTÄ

3.2.2016

--------------------------------------------------------------------------------------------------

JUHLAVUODEN 2017 KESÄPÄIVÄT:

Vuonna 2017 kesäpäivät vietetään 7-9.7.20177-9.7.2017

Kesäpäivänäyttely on Suomen Seurakoirayhdistys ry:n erikoisnäyttelyn yhteydessä 9.7.2017 Nastolassa.


3.2.2016

--------------------------------------------------------------------------------------------------

SLOVAKIANCUVACIN PERUSARVO V. 2016:

Slovakiancuvacin perusarvo vuonna 2016 on 1100€


3.2.2016

--------------------------------------------------------------------------------------------------


TERVEYSTUTKIMUSTUKI VUOSILLE 2015 JA 2016

Kesä –ja Syyskokouksissa päätettiin että vuosille 2015 ja 2016 Slovakianpaimenkoirayhdistys maksaa jäsenien cuvaceille terveystukea 30€/koira.
Hallitus täsmensi maksuohjeita kokouksessaan 4.11.2015.

Terveystukea maksetaan seuraavasti sekä vuodelle 2015 että 2016:
● Koiran omistajan on oltava Slovakianpaimenkoirayhdistys ry:n jäsen (maksu maksettu myös edelliseltä vuodelta)
● Koira ei ole aikaisemmin saanut tukea ko. terveystutkimuksiin ja terveystutkimustuen saa koiralle vain kerran.
(tämä ei koske yhdistyksen jo järjestämää (2013-2014) monimuotoisuuskartoitusprojektia eikä tulevia erillisiä tutkimusprojekteja.)
●Tutkimustuki on kohdennettu seuraaviin tutkimuksiin:
- Lonkat+ kyynärät (viralliset)
-Selkä (virallinen)
-Silmät (virallinen)
- Kilpirauhastesti T4,TSH / näiden suhde.
-MyDogDNA-testi monimuotoisuuden osalta

Tuen saanti edellytys on myös että koiran omistaja toimittaa:
Jalostustoimikunnalle kilpirauhastestituloksen tai MyDogDNAsta monimuotoisuuden osalta tulokset. Muut viralliset tulokset jalostustoimikunta saa Kennelliiton KoiraNetistä.
Tulokset toimitetaan osoitteeseen: slovakianpaimenkoirayhdistys@gmail.com Aihekenttään: Jalostustoimikunta

Koiran omistajan tulee toimittaa täytettynä yhdistyksen kulukorvauskaavake jonka liitteenä on kopio eläinlääkärikuitista jossa tulee käydä ilmi mihin tutkimukseen koira on osallistunut.
Kaavake ja kuittikopio toimitetaan osoitteeseen: slovakianpaimenkoirayhdistys@gmail.com Aihekenttään: Rahastonhoitaja

HUOM. VUODEN 2015 TERVEYTUTKIMUSTUKIHAKEMUS ON OLTAVA PERILLÄ VIIMEISTÄÄN 21.12.2015 !!!

7.11.2015

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 14.1.2016

6.11.2015

--------------------------------------------------------------------------------------------------

TERVEYSTUTKIMUSTUKI 2015

On tarkoitettu:
yli yksivuotiaalle yhdistyksen jäsenen omistamalle slovakiancuvacille vuonna 2015.
Tuen suuruus on 30 euroa.Tuen koira voi saada ainoastaan yhteen terveystutkimukseen elämänsä aikana.

Hakiessasi tukea täytä yhdistyksen sivuilta Lomakkeet kulukorvauskaavake.

Palautusosoite:
sähköpostitse: slovakianpaimenkoirayhdistys@gmail.com
postitse: Inga Pyykkö, Hirvenojantie 29, 48810 Kotka

10.102015

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 4.11.2015

4.10.2015

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Slovakianpaimenkoirayhdistyksen facebook sivusto on nyt avoin kaikille mutta säilyy suljettuna ryhmänä.
Ryhmään tarvitaan valvojan hyväksyntä, mutta ei vaadita enään yhdistyksen jäsenyyttä.
Ryhmän löytää TÄÄLTÄ

4.10.2015

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Slovakianpaimenkoirayhdistyksen sähköposti osoite on:
slovakianpaimenkoirayhdistys@gmail.com

Kun laitatte viestiä niin laittakaa aihekenttään selvästi mitä asia koskee:
Meidän Cuvac, hallitus, pentuvälitys, jäsenasiat.
Jos esim johonkin tapahtumaan on ilmoittautuminen etukäteen niin ohjeessa on kuinka otsikoit viestin.
Näin toimien viesti ohjautuu oikeaan tapahtumaan.

4.10.2015